کمپین دیجیتال مارکتینگ | کاملترین راهنمای راه اندازی کمپین دیجیتال مارکتینگ 2019
راه اندازی یک کمپین دیجیتال مارکتینگ یک فرایند پیچیده با مراحل مختلف است که موجب رشد کسب و کار شما می شود. اینبار متخصصان آرتامارکتینگ تصمیم گرفته اند که آخرین تکنیک های دیجیتال مارکتینگ روز دنیا را با ترکیبی از تجربه عملی و کاربردی خود ارائه دهند.
یک راهنمای کامل در راه اندازی کمپین دیجیتال مارکتینگ برای اولین بار در بین سایت های فارسی زبان، با آرتامارکتینگ همراه شوید...
کمپین دیجیتال مارکتینگ اجزاء مختلفی دارد که همگی آنها با یکدیگر در جهت رشد کسب و کار فعالیت می کنند. زمانی که شما یک کمپین بازاریابی دیجیتال را راه اندازی می کنید و تبلیغات، اتوماسیون ایمیلی وفعالیت های قیف فروش (sales funnels) را شروع می کنید، می توانید با مشاهده ی تحلیل های آماری و حتی مشاهده رشد فیزیکی، کسب و کار خود را بازبینی کنید. از تعیین اهداف و بودجه تا راه اندازی فیسبوک و تبلیغات کلیکی گوگل راه بسیار طولانی ای در پیش دارید، ما در این مقاله بهترین توصیه ها؛ راهکارها و ترفندها را برای راه اندازی کمپین دیجیتال مارکتینگ به شما آموزش می دهیم.
بنابراین این نکات را تا انتها بخوانید و دنبال کنید و یا برای دریافت مشاوره با متخصصان ما در ارتباط باشید.
1. اهداف خود را تعیین کنید
آیا شما نرخ تبدیل بالای مشتری، فالوور، لایک، بازاریابی ایمیلی موفق و یا نفر اول شدن در گوگل را می خواهید؟ گزینه های بی انتهایی در دیجیتال مارکتینک وجود دارد ولی شما باید عاقلانه تصمیم بگیرید و یک هدف نهایی تعیین کنید. اگر می خواهید همزمان هم ایمیل های هوشمند ارسال کنید؛ تبلیغات کلیکی گوگل بخرید و در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید، پیشنهاد ما این است که این کار را به یک آژانس دیجیتال مارکتینگ محول کنید زیرا این کار برای یک کسب و کار کوچک ، وظایف بی شماری را در برخواهد داشت.
انواع مختلفی از اهداف وجود دارد که می توانید بر روی آنها تمرکز کنید. برخی از آنها که مهمتر هستند و شما باید بدانید؛ آگاهی از برند (brand awareness) ؛ رشد فالوور، تبدیل بازدیدکننده به کاربر و تبدیل کاربر به مشتری است.
آگاهی از برند (brand awareness) باید اولین آیتم از لیست اولویت های شما باشد. چند بار شما به سایر افراد گفته اید "این عبارت را سرچ کن " و چند بار در پاسخ به سوالات بقیه گفته اید: " در گوگل سرچ کن" ؟ این که شما از عبارت "گوگل" در محاوره های خود استفاده می کنید؛ همان معنای آگاهی از برند است که گوگل به نحو احسنت آن را برای خود پیاده سازی کرده است و به بالاترین درجه از آگاهی از برند رسیده است تا جایی که در زبان انگلیسی به جای عبارت سرچ کن از عبارت Google it استفاده می شود. زمانی که نام برند شما توسط کاربران استفاده می شود، شما آگاهی از برند را ایجاد کرده اید اما راه بسیار طولانی ای در پیش دارید تا برند خود را بر سر زبان ها بیندازید.
جمع کردن فالوو به آن آسانی که به نظر می آید نیست. قطعا شما می توانید به دوستان و آشنایان خود بگویید که شما را در فیسبوک لایک کنند و یا شما را در اینستاگرام فالوو کنند. اما همچنان به یک کمپین دیجیتال مارکتینگ نیاز خواهید داشت. در اینجای کار می توانید تبلیغات فیسبوک راه اندازی کنید و مخاطبان خاص خود را هدف قراردهید. به مشتریان فعلی خود ایمیل ارسال کنید و درخواست لایک و فالوو از آنها داشته باشید. در این زمانها بهترین راه تشویق افراد به فالوو کردن و لایک، اهدا کوپن؛ تخفیف و یا هدایای رایگان برای افرادی است که شما را فالو یا لایک می کنند.
تبدیل کاربران به مشتری و متقاعد کردن آنها برای خرید محصول و یا دریافت خدمات کاری بسیار سخت و پیچیده است. اگرتنها هدف شما از راه اندازی کمپین تمرکز بر همین مسئله است؛ گوگل ادورز و خدمات PPC تهیه کنید و هزینه های بالای آن را بپذیرید. ارسال ایمیل نیز در این روش مفید خواهد بود. اگر هدف شما درک نیازها ، سلایق مشتری و پیدا کردن سرنخ هایی برای ذائقه ی مشتریان است؛با جمع آوری اطلاعات مشتریانی که از طریق کمپین بدست آورده اید، الگوی علاقه مندی جامعه ی هدف را مشخص کنید.
برای هر کدام از این اهداف ؛ مراحل گوناگونی وجود دارد که می تواند شما را در راه اندازی یک کمپین موفق سازد.
2. بازار هدف خود را مشخص کنید
چه افرادی را می خواهید به بازار خود جذب کنید؟ اگر شما در حال حاضر یک وب سایت دارید و سیستم های تحلیلگر مانند گوگل آنالتیکس و یا SEMrush را برای آن فعال کرده اید، به راحتی می توانید متوجه شوید که چه افرادی در حال خرید محصولات شما هستند. اما اگر تازه شروع به کار کرده اید نیاز به انجام تحقیقات دارید. شما می توانید با توجه به مخاطبان رقبای خود بفهمید که بازار هدف شما چه افرادی هستند اما فقط مخاطبان آنها را در نظر نگیرید. شما باید بازار نیچ (در فارسی اصطلاحاتی مانند بازار جاویژه، حاشیه ای و یا گوشه ای نیز بکار برده می شود) را در نظر بگیرید تا مخاطبانی که رقبای شما آنها را از دست داده اند را نیز، بدست آورید.
شما در این مرحله نیاز به تصمیم گیری درباره ی بازار هدف دارید که مخاطبان سایر کسب و کارها و یا مشتریان آنها را بدست آورید و یا راه دیگری اتخاذ کنید. شما نمی توانید همه ی افراد را بازار هدف خود قرار دهید. بازار نیچ خود را پیدا کنید. یک کمپین دیجیتال مارکتینگ به خوبی مخاطبان خود را مشخص می کند؛ مخاطبانی که شما به عنوان صاحب کسب و کار انتخاب نموده اید.
شما می توانید مشتریان فعلی خود را ارزیابی کنید و یا از یک شرکت ارائه دهنده ی خدمات دیجیتال مارکتینگ بخواهید تا بازار هدف را برای شما مشخص کند.
3. پرسنای مشتریان را ترسیم کنید
پرسونای مشتری برای برند خود را تعریف کنید. این پرسونا را با حد زیادی از جزئیات توصیف کنید. آنچه آنها برای زندگی، درآمد سالانه انجام می دهند ، وضعیت خانوادگی، سن، علائق و حتی عدم علائق آنها را در نظر بگیرید.
فرض کنید که شما یک سایت برای توزیع قهوه در محله ی خود تاسیس کرده اید. میانگین قیمت هر فنجان قهوه 10.000 تومان است. مشتری ایده ال شما احتمالا حقوق بالا و درآمد قابل قبولی دارد. بیایید پرسنا برای مشتری آینده ی بیزنس شما را ترسیم کنیم:
این امیر است. امیر 27 سال دارد و یک متخصص بازاریابی است که سالانه 24 میلیون تومان حقوق دارد. او مکان های عمومی در محله ی خود را دوست دارد و به دنبال فرصتی است که در خانه و محل کار قهوه مصرف کند. او بسیار باهوش است. امیر به دریافت آخرین اخبار از تکنولوژی علاقه دارد اما به صرف کردن وقت خود در بیرون ازخانه بیشتر علاقه دارد. او روزهای جمعه به جمعه بازار می رود . او آرزو دارد در آینده یک شرکت در حوزه ی قطعات الکترونیکی داشته باشد. اگر چه او دوست دارد پول خود را ذخیره کند ولی در خرید خوراکی و نوشیدنی ولخرج است و به خرید از سایت های اینترنتی مرتبط با خوراکی و نوشیدنی علاقه ی زیادی دارد.
این یک خلاصه ی کوتاه از مشتری ایده ال برای کسب و کار قهوه است. زمانی که پرسونا مشتری را ایجاد می کنید؛ می بایست جمعیت شناسی مشتریان؛ ترس ها، اهداف و رفتارهای آنلاین آنها را در نظر داشته باشید. ایجاد پرسونا کاری زمانبر است که نیاز به تمرین و شکیبایی دارد. اگر می خواهید مطمئن شوید که یک پرسونا مشتری صحیح و اصولی طراحی می کنید و یک پرسونا صحیح برای گام های بعد دارید؛ با آرتامارکتینگ تماس بگیرید! همچنین می توانید مقاله آموزش کامل طراحی پرسونا مشتری در سال 2019 را مطالعه کنید.
4. بودجه خود را مشخص کنید
برای هر کمپین دیجیتال مارکتینگ نیاز به تعیین بودجه است. به یاد داشته باشید که تبلیغات دیجیتال ارزان ترین راه تبلیغات هستند! برای درک آن می توانید به مقایسه قیمت دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات سنتی نگاهی بیندازید.
اگر شما این فرایند را به یک آژانس دیجیتال مارکتینگ سفارش می دهید در نظر داشته باشید که شما برای پرداخت هایی مانند پروموشن فیسبوک و یا تبلیغات کلیکی گوگل نیز می بایست هزینه جداگانه بپردازید. برای شروع می توانید از خود بپرسید می خواهید چه مقدار درآمد داشته باشید. این جا جایی است که باید یک هدف منطقی در نظر بگیرید. اگر شما یک کمپین تبلیغات کلیکی راه اندازی می کنید و برای آن 100 دلار (این مبلغ را به قیمت دلار روز به تومان تبدیل کنید) در ماه هزینه می کنید و حاشیه سود هر محصول برای شما 15.000 تومان است؛ شما می بایست حداقل 93 فروش از این محصول داشته باشید. ( در این مثال قیمت تبلیغات کلیکی به قیمت دلار روز مبلغ 1,391,000 تومان در نظر گرفته شده است).هزینه تبلیغات کلیکی گوگل و فیسبوک با توجه به این که با دلار پرداخت می شوند، متغیر است.
تعیین بودجه یکی از مراحل سخت در راه اندازی کمپین دیجیتال مارکتینگ است. اگر نمی دانید که چه میزان بودجه را می بایست صرف کنید، زمان آن رسیده است که با یک متخصص در حوزه ی بازاریابی دیجیتال مشورت کنید.
5. کانال های بازاریابی را انتخاب کنید
به احتمال زیاد می خواهید در کمپین دیجیتال مارکتینگِ خود، از همه ی کانال های تبلیغاتی موجود تا حد امکان استفاده کنید. اگر کسب و کار شما B2B یا بین بنگاهی است نباید از کانال هایی استفاده کنید که شرکت های B2C (مانند فروشگاه های ایترنتی ) استفاده می کنند.
شما می توانید در بازاریابی شبکه های اجتماعی، از سایت هایی مانند فیسبوک ، اینستاگرام؛ لینکداین و حتی پینترست استفاده کنید. گوگل ادز نیز یکی از سایت های مشهور است که می تواند سایت شما را در صدر نتایج جستجوی گوگل نمایش دهد (البته با دریافت هزینه). ایمیل مارکتینگ را در کمپین خود از جا نیندازید. معمولا بازاریابی ایمیلی توسط خیلی از آژانس های بازاریابی دیجیتال مارکتینگ نادیده گرفته می شود ولی یکی از بهترین راه ها برای رشد کسب و کار است.
ترکیب کانال های بازاریابی شبکه های اجتماعی؛ ارسال ایمیل ؛ بهینه سازی و سئو سایت و تبلیغات کلیکی گوگل می تواند یک استراتژی قوی برای بازاریابی آنلاین باشد به شرطی که به درستی انجام شود. ترکیب این استراتژی ها با یکدیگر می تواند بیش از حد دارای خطا باشد. تجربه و تخصص در انتخاب و استفاده از کانال های بازاریابی و تبلیغات در شبکه های اجتماعی حرف اول را می زند.
6. تحقیق کلمات کلیدی برای سئو و PPC
اگر شما قصد راه اندازی تبلیغات کلیکی گوگل (پرداخت به ازاء کلیک) و یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) دارید، به تحقیق درباره ی کلمات کلیدی نیازمندید. کلمه یا عبارات کلیدی (keyword) عباراتی هستند کاربران در موتورهای جستجو برای یافتن محصولات و یا دریافت پاسخ سوالات خود تایپ می کنند.
اگر قصد استفاده از تبلیغات گوگل را ندارید (با توجه به تحریم و یا قیمت بالای دلار) از بهینه بودن سایت خود برای موتورهای جستجو اطمینان حاصل نمایید. سئو (SEO) بر خلاف PPC رایگان است و کمک می کند تا به صورت ارگانیک ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
بهترین راه حل برای یافتن کلمات کلیدی بهینه این است که خود را جای مشتریان قرار دهید. یک طوفان فکری راه بیندازید و لیست کلمات کلیدی که مشتریان آنها را جستجو می کنند را یافته و سپس امتحان کنید. شما می توانید این عبارات را در گوگل تایپ کنید و ببینید در نوار جستجو چه عبارات دیگری پیشنهاد می شود. این کار به شما کمک می کند تا یک ایده درباره ی اینکه که کاربران چه چیزی را جستجو می کنند بدست آورید.
7. تبلیغات در شبکه های اجتماعی را راه اندازی کنید
حال که تحقیقات شما در انتخاب کلمات کلیدی کامل شده است و اهداف شما تعیین شده است، می توانید به تبلیغ در شبکه های اجتماعی روبیاورید. در هر شبکه ی اجتماعی (فیسبوک؛ اینستاگرام؛ پینترست؛ لینکداین و توئیتر) که تصمیم به انجام تبلیغات (منظور تبلیغات رایگان نیست و انتشار پست نیست) دارید دو نکته را در نظر بگیرید:
1. شما نیاز به یک تبلیغ بسیار زیبا و جذاب دارید به نحوی که کاربر بتواند با آن تعامل داشته باشد.
2. هزینه ی تبلیغات (مانند پروموشن در فیسبوک با تبلیغات اسپانسری در لینکدین) به دلار است و در نتیجه بودجه ای که برای آن باید در نظر بگیرید زیاد است. همین امر موجب می شود که این نوع تبلیغات برای کسب و کارهای کوچک و استارتاپ ها مناسب نباشد.
در انتخاب شبکه های اجتماعی بویژه زمانی که قصد انجام تبلیغات (غیررایگان) دارید، به مخاطب برند خود و پرسونای آن توجه نمایید. شما می توانید راهکارهای غیرتبلیغاتی مانند تولید محتوای جذاب و کاربردی و یا محتواهایی که به تعامل با مشتری ختم می شود؛ رو بیاورید. اگر در تولید محتوا، اینفوگرافیک و یا پست گذاشتن در شبکه های اجتماعی تخصصی ندارید؛ می توانید به بخش تولید محتوای آرتامارکتینگ سری بزنید.
8. پروفایل شبکه های اجتماعی را مدیریت کنید.
نه تنها تبلیغات در رسانه های اجتماعی یک بخش مهم از کمپین بازاریابی است بلکه مدیریت و مانیتور اکانت نیزبه همان اندازه با اهمیت است. رشد فالوورها و مدیریت شهرت (reputation management) دو تکنیک مهم است که نباید نادیده گرفته شود. شما همواره می بایست بر رشد طرفداران خود تمرکز کنید زیرا شما می خواهید همچنان به جذب مشتری خود ادامه دهید. هرگز به فالوورها و مشتریان فعلی خود اکتفا نکنید و به فکر توسعه ی برند خود باشید.
برای داشتن یک دیجیتال مارکتینگ موفق، شما می بایست شهرت آنلاین خوبی کسب کنید. بنابراین در شبکه های اجتماعی و سایر راه های تعامل، به مشتریان ناراضی خود پاسخ بدهید و اطمینان مشتریانی که تجربه ی بدی از کسب و کار شما دارند را بدست آورید. برای درک این مسئله کافی است تا اپلیکیشن اسنپ فود را باز کنید و کامنت های مخصوص به یک رستوران را بخوانید. پاسخ و واکنش صاحبان یک کسب و کار در واقع تلاش آنها برای راضی کردن مشتریان خود و بهبود خدمات است.
از حذف کردن کامنت های مشتریان ناراضی (چیزی که دیجی کالا به آن متهم است) خودداری کنید و سعی کنید با پیگیری و پاسخ صحیح، نظر مشتریان خود را جلب کنید.
9. یک استراتژی هوشمند ایمیل مارکتینگ راه اندازی کنید
ایمیل مارکتینگ نباید در کمپین دیجیتال مارکتنیگ فراموش شود چرا که می تواند به موازات تبلیغات در شبکه های اجتماعی پیش برود. شما می توانید از رسانه های اجتماعی برای جمع آوری ایمیل استفاده کنید تا در کمیپن های بعدی از آن استفاده نمایید. با این کار شما لیستی از افرادی دارید که تمایل به دریافت اخبار و پیشنهادات ویژه ی شما دارند ! شما همچنین می توانید از ایمیل برای تشویق کردن افراد برای دنبال کردن شما در شبکه های اجتماعی استفاد کنید.
اگر شما وقت کافی برای جمع آوری ایمیل ندارید می توانید از سیستم های اتوماسیون ایمیلی (ویا متخصصان ایمیل مارکتینگ) کمک بگیرید. اتوماسیون ایمیلی می تواند برای ایجاد خوشامدگویی به مشتریان تازه وارد؛ یادآوری برای پرداخت سبد خرید، رسید محصولات و ... کاربردی باشد. برخی از فروشگاه سازها در پنل خود امکاناتی در ارسال اتومات ایمیل به مشتریان قرار می دهند.
شما می توانید از سیستم های اتوماسیون ایمیلی مانند MailChimp و یا سرویس های ایرانی مانند میلرینو استفاده نمایید. اگر نمی دانید که چگونه می توانید ایمیل های مشتریان را بدست بیاورید، سری به مقاله ی جدید ما بزنید: موثرترین راهها در جمع آوری ایمیل مشتریان
10. ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد
ریمارکتنیگ یک ابزار است که می بایست آن را در کمپین دیجیتال مارکتینگ خود استفاده نمایید. ریمارکتینگ شما را قادر می سازد تا مشتریانی که سایت شما را ترک کرده اند را دوباره بدست آورید. اگر برخی افراد محصولات شما را جستجو کنند ولی خریدی انجام ندهند ؛ شما می توانید آنها را در تبلیغات شبکه های اجتماعی یا تبلیغات گوگل و یا با ارسال ایمیل، مجددا هدف قرار دهید.
ایمیل های ریمارکتینگ می توانند در مواقع تکمیل سبد خرید ارسال شوند. اگر مشتری چیزی به سبد خرید اضافه کند ولی آن را پرداخت نکند، ایمیلی به او ارسال می شود و او را به بازگشت به سایت و تکمیل سبد خرید و پرداخت تشویق می کند. شرکت های بزرگ مانند آمازون از علم ریمارکتینگ استفاده می کنند . آنها ایمیلی از محصولاتی که پرداخت آنها را انجام نداده اید و یا پیشنهاد محصولاتی مشابه با محصولاتی که قبلا به سبد خرید اضافه نموده اید به شما ارسال میکند.
این روش یکی از بخش های دیجیتال مارکتینگ است زیرا مشتری ای که از دست شما لیز خورده است را دوباره بدست می آورید!
11. یک استراتژی تولید محتوا تدوین کنید
بلاگ نویسی ممکن است در نظر برخی افراد بی اهمیت جلوه کند ولی جالب است که بدانید تولید محتوا می تواند نتیجه بازی برای کسب و کار شما را عوض کند. تولید محتوا و بلاگ نویسی تاثیر بسزایی در سئو شما دارد؛ تعامل مشتریان را با شما زیاد می کند و می تواند به سوالات مشتریان شما پاسخ بدهد. نکته ی مهم این است که مطمئن شوید محتوای تولید شده کاملا مرتبط با حوزه ی کسب و کار شماست. محتوای تولید شده نباید از 3000 کلمه بیشتر باشد ولی بخاطر داشته باشید که محتوای طولانی تر مهمولا رتبه ی بهتری در گوگل دارد. اگر شما محتوای 500 کلمه ای تولید کنید؛ کاربر به سرعت مطلب را می خواند و سایت را ترک می کند . کاربران معمولا در سایت هایی با محتواهای طولانی و کاربردی و عکس های مناسب بیشتر می مانند. اگر کاربران مدت زیادی در سایت شما بمانند؛ گوگل متوجه می شود که محتوای سایت شما ارزشمند است و ارزش این را دارد که کاربر وقت خود را در سایت شما بگذارنند بنابراین آن در در صدر نتایج جستجو نمایش می دهد.
با تولید محتوا در سایت به سوالات احتمالی و بالقوه مشتریان پاسخ می دهید. مهم نیست که شما چه محصول و یا خدماتی ارائه می دهید، سایت شما از بخش بلاگ، سود بسیاری خواهد برد.
اگر نمی دانید که برای تولید محتوا و بلاگ نویسی از کجا شروع کنید، متخصصان ما می توانند شما را در این زمینه راهنمایی کنند و یا حتی پست های وبلاگ شما را تولید و منتشر کنند. این کار کمک بزرگی به شما از جهت صرفه جویی در وقت خواهد خواهد بود.
ساخت یک کمپین دیجیتال مارکتینگ موفق
در زمان ساخت یک کمپین دیجیتال مارکتینگ می بایست بر روی هر یک از این استراتژی های فوق تمرکز کنید. هر مرحله پیش نیاز مرحله ی قبل است و پرش از روی یک مرحله می تواند هزینه بر باشد.
بخاطر داشته باشید که راه اندازی کمپین های تبلیغاتی آنلاین برای صاحبان مشاغل هزینه هایی دربردارد که در صورت عدم اجرای موفق کمپین و تدوین استراتژی های غلط، ضررهای زیادی به آن کسب و کار وارد می شود. بنابراین اگر چندین هدف برای راه اندازی کمپین دارید و یا تجربه ای در این زمینه ندارید؛ همین حالا تماس بگیرید تا مشاهده کنید چطور می توان با هزینه های معقول کسب و کار خود را متحول کنید.
برای سفارش طراحی کمپین تبلیغاتی و بازاریابی آنلاین همین امروز اقدام کنید
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید